Back to Top

Mindfulness

MindfulnessMindfulness leert je om in het moment van NU te blijven. Dit is iets dat ik jaren geleden mezelf heb aangeleerd. Via een grote omweg bleek later, want met de training, gebaseerd op de leer van Jon Kabat-Zinn, is het een stuk makkelijker te leren.  Ik geef Mindfulness volgens zijn training met cognitieve vaardigheden, hierdoor breng je het geleerde meteen in praktijk.

Ik help je om inzicht te krijgen in  je gedrag en gedachten. Daarnaast leer je hoe je kunt omgaan met stress en piekeren. Je krijgt handvaten aangereikt om zelf de controle te krijgen over jou stressniveau. Leer te leven met je aandacht in het NU en laat de gedachten over hoe het was of hoe zou moeten zijn los. Door wekelijks te oefenen maak je een begin om te veranderen. De meeste cursisten, aan wie ik training heb mogen geven, begonnen na les 3 al concreet een verandering in hun gedachtenpatroon op te merken.

Na een paar weken oefenen merk je dus al direct resultaat in je denken en doen. Tijdens de lessen leer je dan ook wat ontspannenheid precies inhoudt, en hoe je jouw aandacht bij jezelf leert houden. Concreet leer je inzicht te krijgen in jouw gedachtenpaden en de daaropvolgende handelingen.

Heb je al eens een Mindfulnesstraining gevolgd dan kun je dit onderhouden door regelmatig weer een les of dag bij mij te volgen. Of bestel het boek ‘Balans in Geluk (spanning ontspanning)’, waar behalve de Mindfulnessoefeningen ook meer inzichtoefeningen in staan.
Door op onderstaand aanbod te klikken krijg je meer info over hetgeen je kunt volgen bij mij: